Beleef de rijke historie


Binnenkomen bij Lux is overweldigend. De traphal is monumentaal met een gigantische houten trap, originele mozaïekvloer en prachtige glazen wijnkamer die tot aan de nok gevuld is. Ook de schouwmantels van Belgisch marmer, de talrijke Griekse zuilen en het parket werden uit dit 17e eeuwse pand behouden.

In september 2014 werd Lux volledig gerenoveerd om de luxueuze totaalervaring naar een hoger niveau te tillen. Zo staan er speciale zetels gemaakt van kalfsleer, zijn er minder tafels voor meer privacy en comfort en werd de ruimte helemaal open getrokken zonder toe te geven aan de gezelligheid.

Lux betekent ‘licht’ in het Latijn. We hechten veel belang aan een aangename verlichting, maar zijn ook een lichtpunt op ‘t Eilandje.


Wij respecteren uw privacy. Om in contact te komen met Restaurant Lux, of te reserveren, geeft u uw persoonsgegevens door. Wij verbinden er ons toe die volgens de regels van de geldende privacy-wetgeving te beheren en te bewaren. De reservatiegegevens worden ook opgenomen in een mailingbestand dat Restaurant Lux gebruikt om haar klanten te informeren. U kan zich daarop eenvoudig uitschrijven wanneer u maar wil door contact op te nemen met info@luxantwerp.com of telkens wanneer u een nieuwsbrief krijgt.